Lezingen

Op dinsdag 4 februari om 20.00 uur zal in de Couwenbergh een lezing gegeven worden door de heer Engelfriet met
als titel:

DE TRANSIBERISCHE SPOORLIJN
NAAR CHINA VAN MOSKOU NAAR
BEIJING

            

Als cultureel-historisch reisleider ben je vooral geïnteresseerd in de reis, het leven in zo’n trein, de omgeving en niet of nauwelijks in technische details. Deze, helaas virtuele, reis gaat van Moskou, via Kazan, naar o.m. Jekaterinenburg en Irkoetsk, vervolgens langs het Baikal Meer, om uiteindelijk via de hoofdstad van Mongolië (Ulan Batar) de Chinese grens over te steken, op weg naar onze eindbestemming Beijng; een treinreis van twaalf dagen!
Wat kan je virtueel verwachten: in Moskou bezoek je het Kremlin, de Metro en het GUM warenhuis. In Kazan vaar je over de Wolga. Je bezoekt een Siberisch Open Lucht Museum en gaat terug in de Sovjettijd in diverse Siberische steden. Je overnacht langs het Baikal Meer en ontmoet een worstelaars, een slangenvrouw en zangers in Mongolië, om uiteindelijk ’s nachts dwars door de Chinese Muur te rijden.
Vanzelfsprekend krijg je ook foto’s van het treinleven. Speciaal voor ons toeristen zijn rijtuigen uit de Sovjettijd nagebouwd, nu wel met open gordijntjes, maar met dezelfde (?) luxe. Voor velen de reis van hun leven! Met enkele leuke bordjes in Chinees-Engels (chinglish) wordt de lezing afgerond.
Je bent van harte uitgenodigd om virtueel mee te reizen.
Aad Gendroppenaar is cultuur-historisch reisleider en ook
stadsgids voor een groot aantal steden in Nederland en
Belgie, w.o. Brussel.
Daarnaast is hij docent op een aantal volksuniversiteiten
en webmaster van een vooral op Rotterdam gerichte
unieke website.

We hopen weer velen van U te begroeten op deze
interessante avond.

Comments are closed.